Informatief – > Verzamelen

Verzamelen hoor ik je denken, hoezo? Past niet echt bij de visie van E-Vie.

Toch vind ik het een interessant onderwerp. Veel mensen verzamelen dingen.

Als kind schelpjes op het strand, stickers, lege blikjes (echt waar, ik ken iemand die dit deed). Maar ook verder in de loop van je leven, postzegels, bepaalde boeken, cd’s, kunst, flippo’s, edelstenen etc.Waarom verzamelen mensen? Vaak omdat er een bepaald gevoel bij vrij komt, een prettig gevoel. Denk aan jagers en verzamelaars van vroeger, zij verzamelden (eten) om te kunnen overleven. Daar krijg je, lijkt mij, zeker een fijn gevoel dan.

Tegenwoordig verzamelen we niet om te kunnen overleven. Maar om dat fijne gevoel te krijgen. Maar er zijn zoveel verschillende dingen om te verzamelen. Waarom de een lege blikjes, de ander edelstenen en de volgende Jip en Janneke spulletjes gaat verzamelen ligt zeker ook aan hoe je zelf bent. Waar gaan je interesses naar uit, vind je iets mooi of leuk.

Als we verder duiken in het fijne gevoel van verzamelen, is het interessant om te ontdekken wat de essentie van energie achter de verzameling is. Welke energie kwam tot je toen je startte met je verzameling. Of beter gezegd, door een bepaald object, welke energie komt tot uiting bij je, wordt getriggerd. Dit kan ook aan een bepaalde periode of gebeurtenis in je leven zijn geweest, waar je je heel fijn, gelukkig etc in voelde.

Sinds mijn zoontje Jip geboren is, merk ik dat ik het heel leuk vind om spulletjes te verzamelen van Jip en Janneke. Ik word er blij van, vind het ook schattig om te zien bij Jip. Aangezien het veel kinderproducten zijn. En krijg ik ook het fijne gevoel terug vanuit mijn kindertijd toen ik een periode Jip en Janneke ook erg leuk vond. Maar heb ik dit nou echt nodig, nee natuurlijk niet. Als ik me echt inzet op de energie heb je de spullen uiteindelijk niet nodig.

Maar zolang ik nog niet volledig de tijd kan vrij maken (en wie weet is het daar ook nog niet de tijd voor) om in het hoogste potentieel van de energie die achter mijn verzameling te gaan leven, is dit nu nog een heerlijke uitlaatklep. Meer willen weten over mijn uitlaatklep, zie op instagram mijn account ‘jipvanjipenjanneke’, waar de Jip en Janneke producten in gebruik worden laten zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *