Ondersteunend -> Bloesemremedies

Eén van de meest voorkomende ondersteunende middelen die ik tijdens een proces inzet zijn bloesemremedies.

Bloemen en planten zijn heel divers. Met hun eigen unieke eigenschappen. De kracht hiervan wordt (net zoals bij homeopathie) gebruikt om bloesemremedies te maken. Zoals bijvoorbeeld een madeliefje, die met haar kracht, nadat er op haar gestaan is, toch weer omhoog komt.
Het werkt in op je emotionele, mentale, fysieke en energetische lichaam, afhankelijk waar jij je hulpvraag hebt en afhankelijk van welke bloesem.

Het gaat niet om je tekortkomingen weg te halen, maar juist het tegenovergestelde hiervan te versterken. Zodat je kwaliteiten meer tot uiting mogen komen en je hierdoor een transformatie mee mag maken, nadat je er inzicht en bewustwording op heb kunnen krijgen.

Vaak zijn er emoties mee gemoeid, heb je bijvoorbeeld angst op een bepaald stuk zitten, kan een flesje bloesemtherapie (gemixt precies de remedies die jij nodig hebt) er voor zorgen dat je meer moed en vertrouwen kunt krijgen. Nadat we het stuk van angst natuurlijk al tijdens een sessie aangepakt hebben.

Eeuwen geleden werd al op deze manier naar het plantenrijk gekeken. Edward Bach (bekend van de Bach bloesemremedies) heeft in het begin van de 20e eeuw de basis gelegd van hoe tegenwoordig de remedies gebruikt worden.

Hier van uit zijn er de laatste 30 jaar veel meer ontwikkelingen geweest (en gaande) waardoor er vanuit de hele wereld erg mooie en krachtige bloesemremedies zijn ontstaan. Ook meer passend bij de huidige tijd.
Zo gebruik ik regelmatig de remedies uit Hawaï van Jane Bell, de Nieuwe Tijds Remedies van Bloesem Remedies Nederland maar ook de Living Light Essences die niet gebaseerd op planten en bloemen, maar op edelstenen zijn.

De remedies zijn veilig te gebruiken en worden altijd precies voor jou op maat samengesteld passend bij jou hulpvraag.
Ook mijn kat Siep gebruikt ze!

Ofwel een mooie aanvulling als ondersteunend middel in allerlei processen.