Ondersteunend -> Dieren

Vandaag 4 oktober is het dierendag. Een dag waarop de dieren extra aandacht krijgen.

Dieren kunnen ook een hele belangrijke positie innemen als ondersteunend middel. Ofwel heb je een hulpvraag dan kan een van de middelen om de hulpvraag te ondersteunen, dieren zijn. Hier komen we dan samen in een sessie achter.

Dit kan echt gaan om bijvoorbeeld paardencoaching of dierentherapie. Maar ook geitenyoga of koeknuffelen kan al een ondersteuning of verandering te weeg brengen. Het kan natuurlijk ook iets zijn met je eigen huisdier.
Zelf ben ik gek op katten, ik word erg blij van hun speelsheid, nieuwsgierigheid en eigenwijze gedrag. Maar bewonder ook hun vrijheid, eigenwaarde en charisma. En is het heerlijk om lekker met ze te kroelen en ze op schoot te hebben. Mijn ene kat heeft mij geleerd om ook voor hem alternatieve geneeswijzen te gebruiken, terwijl mijn andere kat mij meer vreugde en onafhankelijkheid bijbrengt.
Ook in de natuur kunnen dieren wat voor mij betekenen. Meerdere malen heb ik walvissen gezien, prachtig, de energie die zij in zich hebben. Zoveel pure oerkracht vanuit liefde. Echt kippenvel momenten, die mij hebben laten groeien.

Bovenstaande zijn al voorbeelden van punten hoe je de kracht van een dier kunt gebruiken. Ofwel de karaktereigenschappen. Natuurlijk is de ene hond absoluut de andere hond niet, maar honden in zijn algemeen hebben wel een betekenis. Vaak zijn dit eigenschappen waar wij mensen juist nog wat van kunnen leren. Bijvoorbeeld een vlinder spiegelt aan ons haar groei, verlichting en schoonheid. Terwijl een dolfijn bijvoorbeeld vreugde, intelligentie en harmonie kan betekenen. Ook hier zijn de elementen lucht, vuur, water en aarde van toepassing. Als water dieren (bijv. dolfijnen, vissen, walvissen, ijsberen, schilpadden) je meer trekken, zul je meer behoefte hebben aan stroming en met de flow mee kunnen gaan. Wanneer juist meer aarde dieren (bijv. leeuwen, apen, olifanten, grondslangen) kan dit betekenen dat meer aarden goed voor je kan zijn, waardoor je meer in je kracht kunt komen en dit letterlijk neerzetten op aarde.

Dieren zijn vaak veel meer puur en zichzelf dan mensen zijn. Dit komt doordat zij vaak veel meer vanuit intuïtie handelen in plaats vanuit hun denken.

Wij als mensen kunnen zoveel leren en genieten van en met dieren. In mijn praktijk gebruik ik dieren orakelkaarten om meer verdieping te brengen in hoe een bepaald dier jou kan ondersteunen op vaak energetisch of emotioneel niveau. Ook gebruik ik het boek ‘Als dieren spreken konden…’, wat nog dieper op zielniveau ingaat qua betekenis van dieren en wat dit jou kan brengen.

Ook al heb je geen hulpvraag waar een dier je hoeft te ondersteunen. Wees eens bewust van wat voor uitwerkingen dieren op je hebben. Probeer op een andere manier naar dieren te kijken en je ermee te verbinden. Dit kan gewoon met je eigen huisdier. Of juist in de natuur, een vlinder die langs vliegt, een kudde schapen in het weiland, een insect die opeens in je slaapkamer zit. Of wat betekent jouw lievelingsdier nou eigenlijk.

Een mooie ontdekkingsreis in het dierenrijk gewenst!

Dit artikel is niet gesponsord.