Ondersteunend -> Feng Shui

In de afgelopen maanden heb ik een cursus in Feng Shui gevolgd. Hier ben ik altijd geïnteresseerd in geweest en heb nu de tijd genomen om me hier in te verdiepen.

Feng Shui is een eeuwenoude leer vanuit China die alles te maken heeft met je leefomgeving. In diepere betekenis, de relatie tussen ons uiterlijke omgeving en ons innerlijk zijn.

Je energie kan door een bepaalde inrichting je ontnomen worden of juist gestimuleerd en geïnspireerd worden. Dit alles afhankelijk van textuur, kleur, geur, vorm, plaatsing. De chinezen noemen de energie Chi. Deze chi moet zo optimaal mogelijk kunnen stromen in een huis om de stimulerende en inspirerende energie kunnen neer te zetten.

Dit alles heeft uiteindelijk weer te maken met je mentale, emotionele, energetische en fysieke lichaam (zie mijn site of eerdere artikel voor uitleg hierover). Daarom is het een mooie ondersteuning voor de sessies die ik geef.

Om de chi optimaal te kunnen laten stromen wordt er gewerkt met een aantal instrumenten of theorieën zoals de bagua, de kompasrichtingen, de natuurelementen, aardstralen, wateraders, yin/yang, maar ook intuïtie op zich.

Het is natuurlijk niet zo, wanneer je huis op de juiste plek staat volgens de leer van Feng Shui en ook zo is ingericht, alles voor de wind zal gaan.  Het leuke is, Feng Shui is ook van toepassing op je tuin of werkplek.

Vaak kun je met kleine veranderingen, wel genoemd standaard remedies, al grote verschillen maken om je omgeving te optimaliseren.  Dit zijn attributen met kenmerken zoals licht reflecterend (spiegels, kristal, lampen), levend (huisdieren, planten, bloemen, aquarium), geluid (windklok, gong) etc. Wat hier ook belangrijk aan is, is om aandacht te geven aan kleur en materialen.

Kijk eens in een kamer die niet optimaal voelt waar dat aan zou kunnen liggen. Is het een rommeltje of juist te leeg? Staan er dingen in de kamer waardoor de energie niet goed kan stromen (vaak van deur naar raam) of komt er op sommige plekken in die ruimte juist te weinig energie? Je kunt kijken of je met verplaatsing van één of meerdere meubels of het plaatsen van een attribuut hier verandering in kan brengen. In de foto staan attributen die ik zelf gebruik om de energie zo optimaal mogelijk te laten stromen in huis. Let op wat je kiest, de vorm, het materiaal, hoeveel je er van neer zet. Maar ook hoe kom je eraan en heb je er een (positieve of negatieve band) mee. Ga aan de slag en laat je verrassen!

Kortom het is een mooie aanvulling als ondersteuning voor bepaalde hulpvragen, precies weer passend bij de persoon en de situatie. Ik zal de Feng Shui dan ook toepassen in mijn sessies. Ik geef geen losse Feng Shui tips/inrichtingen.