Ondersteunend -> In de praktijk E-Vie

In de praktijkruimte staat op de tafel een blad met wat snuisterijtjes erop. Regelmatig wordt er door bezoekers gevraagd wat het allemaal precies is en of het ook een betekenis heeft.
Zoals waarschijnlijk wel bekend is, ga ik samen met de cliënt op zoek naar ondersteunende middelen (zowel regulier, alternatief, complementair of andersoortige middelen) voor zijn of haar hulpvraag. Dit natuurlijk nadat we de blokkades uit één of meerdere lichamen (mentaal, fysiek, emotioneel, energetisch) gevonden en opgeruimd hebben.

Voor mij en voor de cliënten in de praktijk, werkt het blad met spullen al meteen ondersteunend tijdens een sessie.

Het blad zelf heb ik lang geleden, in een kerstpakket gehad. Het is een loeizwaar blad, wat voor mij staat voor een goede sterke basis (denk bijvoorbeeld aan je 1e chakra, je stuitchakra). Zodat je vanuit je stevige basis verder kunt groeien en verdiepen.

De witte steentjes op heb blad komen van onze bruiloft, deze zaten ter decoratie bij kaarsjes die op de tafels stonden. Ik vind het een mooi yin/yang contrast met het donkere blad en de witte steentjes. Wat ook weer synoniem staat voor het leven, alles in balans met elkaar zodat het meest optimale naar boven kan komen en blijven. En de steentjes herinneren aan een bijzonder mooie dag.

Het rode stenen hart komt uit Sedona. Dit is trouwens een geweldige plek, waar veel vortexen zijn. Dit zijn plekken waar hoge energie voelbaar en meetbaar is. In Sedona zitten deze met name in bijzonder gevormde kleine gebergtes. Toen wij bij een vortex uit de auto stapte, hoorde ik meteen een panfluit. Het geluid werd steeds intenser naarmate wij dichter bij de vortex in de buurt kwamen. Eenmaal daar aangekomen zagen we op het hoogste puntje van het ‘bouwwerk’ een man zitten die panfluit speelde. Even later stopte hij en klom hij naar beneden. Hij gaf aan alle mensen die hij tegenkwam een soortgelijk hartje zoals op de foto. Ik raakte aan de praat met deze man en hij vertelde dat hij een aantal keer per week naar deze plek toe kwam om de wereld en de mensen te ‘healen’. Door de hartjes uit te delen verspreidde hij de liefde onder de mensen. De hartjes maakte hij zelf van het vrij zachte gesteente waar heel Sedona en omgeving uit bestaat. Het was een erg inspirerende man. Als je goed op de rechter foto naast het hartje kijkt zie je hem er boven op zitten.

Het glazen doorzichtige waxinelichtje, heb ik van een fijne collega gekregen die afscheid nam. Afscheid nemen kan iets negatiefs hebben, maar zij sloeg een nieuwe weg in voor haar, ze volgde haar pad en licht dus. Een mooie aanvulling voor mijzelf en de cliënten, om je eigen licht op te merken en te volgen.

Het zoutkristallen waxinelichtje, heb ik een aantal jaar geleden in de Duitse plaats Idar-Oberstein gekocht. Het is een Himalaya zoutkristal, dit zorgt ervoor dat er een te veel aan positieve ionen (afkomstig van elektronische apparaten/luchtvervuiling etc.) geneutraliseerd wordt en de lucht beter van kwaliteit is. Daarnaast stralen ze ook rust en warmte uit.
Idar-Oberstein is sowieso een leuke en interessante plek voor iedereen die van edelstenen houdt. Het is een vindplaats van veel soorten edelstenen en er zijn verschillende musea over. Zie de foto’s rechts boven.

De paarse amethist die op het blad ligt, heb ik een tijdje geleden gekocht op een edelstenencursus. Deze edelsteen geeft mij een verdieping op energetisch en intuïtief gebied. Daarnaast zorgt hij voor rust en helpt hij bij het zuiveren van de blokkades op mentaal, fysiek, emotioneel en energetisch niveau. Heel fijn dus tijdens een sessie!

Het engeltje heb ik van mijn man gekregen toen ik E-Vie officieel bij de Kamer van Koophandel had vast laten leggen. Dat was voor mij een mooie stap, nu kon ik in mijn praktijk echt neerzetten en doen wat ik het liefst doe, mensen kunnen helpen vanuit mijn eigen kracht. Dit engeltje herinnert mij eraan dat ik altijd in mijn kracht mag en kan staan en aan dat ik al zoveel stappen genomen heb om te komen waar ik nu sta.

Het oosterse lampje, had ik al jaren in huis en is fijn om tijdens consulten in de avonden wat extra licht te hebben. Ook vind ik het mooi passen bij het geheel.

Daarnaast is het blad in zijn geheel, vanuit de Feng Shui leer gezien, een goede afstemming in de Bagua. Dat is een eeuwenoude theorie uit China die zorgt voor de meest optimale inrichting van steden/huizen/kamers/bureaus of dienbladen, zodat dit positieve effecten heeft op de 4 lichamen (mentaal, fysiek, emotioneel, energetisch) van de mens. Het combineert veel elementen zoals aarde, vuur en metaal door zowel de materialen waarvan het gemaakt. Maar ook de vormgeving, de kleuren, de manier waarop ik er aan gekomen ben, mijn persoonlijke band met de spullen en hoe het geplaatst is heeft allemaal invloed op de energie leer vanuit de Bagua. Hierdoor wordt de energiestroom ofwel Chi in de Feng Shui versterkt. Wat natuurlijk direct van positieve invloed is tijdens een sessie.

Zo klein en simpel kunnen ondersteunende middelen al zijn. Vaak gaat het om de kracht om verschillende dingen te combineren, niet alleen op een dienblad maar in het gehele leven en zeker in de gezondheidszorg. Dus zowel alternatief en regulier, maar ook met dit soort snuisterijtjes. Altijd weer precies afgestemd bij de persoon, zijn of haar hulpvraag en het moment.