Ondersteunend -> Orakelkaarten

Orakelkaarten kunnen heel mysterieus klinken. Maar eigenlijk is dit een leuke en diepere ondersteuning waar een cliënt op dat moment qua proces/hulpvraag mee bezig is. Vaak brengt het voor verheldering en even een andere richting van kijken naar een bepaalde situatie.

Een van de ondersteunende middelen die naar voren kunnen komen tijdens een sessie zijn dan ook de orakelkaarten. Ik noem het orakelkaarten, maar dit is voor mij meer een verzamelnaam. Zelf gebruik ik veel verschillende sets, ik voel welke set voor die persoon nodig is voor haar/zijn specifieke hulpvraag op dat moment. Zo gebruik ik inzichtkaarten, eigenwijsjes, elfen of spiral tarotkaarten, levenskunst kaarten, edelsteenkaarten maar ook dus orakelkaarten van dieren, engelen, natuur of wijsheid.

Naast verschillende sets zijn er ook verschillende manieren om de kaarten te trekken/leggen. Tijdens een sessie voel ik welke legging passend bij de persoon/hulpvraag/moment is, zodat we hier het meeste optimale uit kunnen halen. Soms is één kaartje genoeg, zoals bij de inzichtkaarten (links midden op de foto). Maar ook bij de eigenwijsjes, dit is een korte duidelijke zin met ondersteunend plaatje wat erg mooi voor kinderen kan zijn (rechts onder op de foto). Wat soms nog meer diepgang brengt zijn andere leggingen zoals de kruislegging, blinde vlek, liefdeslegging of de meer bekende 3 kaarten voor verleden/heden/toekomst (zoals rechts midden op de foto). De blinde vlek legging kan ook een verhelderde legging zijn, echt gericht op je eigen blinde vlek, zowel een kant van jezelf die een ander wel ziet, maar ook die, tot nu toe, door niemand gezien is (foto links bovenaan).

Soms is voor een cliënt één trekking tijdens de sessie genoeg. Maar voor een ander kan het heel helpend zijn om dit thuis zelf ook af en toe te gaan doen.

De kracht van de kaarten kan in verschillende aspecten van de kaart zitten. De tekst, de tekening of het plaatje op de kaart, de symbolen die je uit de kaart haalt en die een specifieke betekenis voor jou als persoon kunnen hebben. Maar ook de verdiepende tekst uit het boekje die bij sommige sets zitten. Dit is ook per situatie weer verschillend.

Ofwel ik vind het een mooie en toegankelijke ondersteuning, die je vaak net even meer verheldering, vertrouwen, bevestiging of het steuntje in je rug kunnen geven.

In mijn praktijk trek ik alleen orakelkaarten als ondersteuning, indien nodig, tijdens een sessie. Ik geef geen losse consulten hiervoor. Dit artikel is niet gesponsord.